top of page
  • Writer's pictureCarita Orlando

Sähköpolkupyörästä mukava veroetu

Päivitetty: 24. tammik. 2021

Hyvää alkanutta vuotta! Uusi työsuhde-etu tuli voimaan tämän vuoden alusta. Jos on innostunut pyöräilystä ja erityisesti kalliilla pyörällä pyöräilystä, kannattaa hyödyntää työsuhdepolkupyörän veroetu. Työsuhdepolkupyörä on verovapaa 1 200 euroon asti vuodessa. Se mahdollistaa hyvän ja kalliin pyörän.


Edun arvoon lasketaan joko pyörän leasingvuokra tai pyörän hankintahinta jaettuna viidellä käyttövuodella. Pyörään erikseen hankitut lisävarusteet kuten ajovalot, lukitus, nastarenkaat ja pyöräilykypärä lasketaan mukaan hankintahintaan. Muista varusteista kuten matkamittareista tai pyöräilyvaatteista muodostuu erillinen etu.


Huolto- ja korjauskustannuksista lasketaan etuun 20 euroa kuukaudessa. Jos kulut on alemmat, niin lasketaan todelliset kulut. Kaikki kulut, myös hankintahinta, lasketaan arvonlisäverollisin hinnoin. Luontoisetujen kuluista ei saa tehdä arvonlisäverovähennystä.

Pyörän pitää olla työnantajan hankkima ja maksama. Itse hankittu pyörä ei ole työsuhdepyörä. Ei siis käy, että työntekijä käy ostamassa itselleen kivan pyörän ja työnantaja maksaa sen hankintahinnan työntekijän tilille.


Toiminimiyrittäjällä ei voi olla luontoisetuja, joten harmillisesti tmi-yrittäjä ei tästä veroedusta hyödy.


Tänä vuonna pyöräillään. Harkitsen sähköpyörän hankintaa, vaikka olen pitkään ollut sitä vastaan. Minusta pyöräilyyn kuuluu lihasvoiman käyttö. Sähköpolkupyörällä pitää siis tehdä pidempiä lenkkejä ja pitää sähköavustin vain apuvoimana ylämäissä.

Pääsin Pallaksen maisemissa testaamaan sähköpolkupyörää ja sehän oli mahdottoman mukavaa ja kätevää. Puolentoistatunnin lenkki vaikeassa (lue: jäisessä) maastossa meni ihan heittämällä.



Verottajan ohjeesta löytyy selkeät esimerkit pyöräedun laskemiseen.

154 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page