top of page
  • Writer's pictureCarita Orlando

Suunta pohjoiseen

Alkuperäinen suunnitelmani oli lähteä tammikuuksi johonkin lämpimään etätöihin. No, sehän ei sitten ollut mahdollista, joten suunta vaihtui pohjoiseen. Nyt on erinomainen hetki testata, miten etätyöskentely sujuu. Siis muualla kuin kotona. Kaikki tapaamiset on kuitenkin etänä ja verkko toimii lähes joka puolella Suomea.


Matka alkoi aamulla reilusti ennen auringonnousua ja päättyi auringonlaskun jälkeen Kemiin. Tosin Kemissä laski tänään aurinko jo kello 14.03 eli päivänvalossa ajoaikaa ehti olla noin neljä tuntia eli vähän alle puolet matka-ajasta.


Apukuskin paikalla työnteko onnistuu mainiosti, jos vain muistaa ladata akut täyteen. Omat ja tietokoneen.


Nettiyhteys pätkii välillä pahasti, mutta se antaa hyvän syyn venytellä. Apukuskin paikka ei nimittäin ole ergonomian kannalta paras työntekopaikka. On siis parempi matkan ajaksi varata työtehtäviä, jotka ovat enimmäkseen lukemista tai kirjoittamista. Sähköpostien käsittely kannatta jättää myöhemmäksi. Myös puheluissa oli välillä ajoittaista pätkimistä, muttei haitannut pahasti.

Hotelli Toivolan sviitti Kemissä tarjoaa loistavat puitteet työnteolle. Sviitti oli hiukan kalliimpi kuin normaali huone, mutta tilaa on huomattavasti enemmän.Kun lähtee etätyöreissuun, niin siitä aiheutuvia kuluja ei voi vähentää verotuksessa. Jos on joku todellinen elinkeinotoimintaan liittyvä syy matkalle, esim. asiakastapaaminen, niin silloin matkat ja yöpymisen voi vähentää yritystoiminnan kuluissa.

110 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Bình luận


bottom of page