top of page

Pitääkö hallituksessa istua ilman palkkiota

Kauppalehdessä oli juttua asunto-osakeyhtiöiden hallituksista. Oman kokemukseni mukaan asunto-osakeyhtiöiden hallituksiin on vaikea löytää jäseniä ja yleensä niissä istuvatkin lähes samat henkilöt vuodesta toiseen. Juuri pari viikkoa sitten puhuimme tyttöporukassa, että on kohtuutonta jos hallitustyöstä ei makseta mitään. Pullakahvejakaan ei enää tarjoilla.


Muutama ihminen vastaa kuitenkin isosta omaisuudesta, eikä pelkästään omasta omaisuudestaan vaan myös naapureidensa.


Kauppalehden mukaan niissä asunto-osakeyhtiöissä missä maksetaan palkkiota, mediaanipalkkio on 70 euroa per kokous ja vuosipalkkio 200 euroa. Omassa taloyhtiössäni ei makseta mitään palkkiota. Kun ostin asunnon, niin hallituksessa oli ulkopuolinen puheenjohtaja, koska asukkaista ei sellaista löytynyt.


Olen yrittänyt ehdottaa palkkiota hallituksen jäsenille, koska minun mielestä ei reilua, että muut hoitavat minun omaisuuttani pyhällä hengellä. Jos jäsenyys ja puheenjohtajuus oikeasti kiertäisi asukkaalta toiselle, niin tilanne olisi toinen. Tämä kuitenkin harvoin onnistuu.

Ostin ensiasuntoni reilu kaks ’kymppisenä ja ensimmäisen yhtiökokouksen jälkeen istuin hallituksessa ja ensimmäisen vuoden jälkeen olin jo puheenjohtaja. Valintani ei siinä vaiheessa varmasti johtunut pätevyydestäni, vaan siitä ettei halukkaita ollut jonoksi asti.


Enää en suostu menemään hallitukseen ja ottamaan vastuuta ilman, että siitä saa kohtuullisen tai edes nimellisen korvauksen. Hallituksen jäsenillä on iso vastuu.

46 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page