• Carita Orlando

Olen ratikkafani numero 197

Otsikko on tarkoituksella kärjistävä. Toivottavasti luet ensimmäistä riviä pidemmälle. Olen ratikkafani siksi, että asuin lapsuuteni Käpylässä, jossa ratikka numero yksi oli iso kaupunginosan identiteettiä. Ratikka oli ensimmäinen julkinen kulkuneuvo, jossa matkustin yksin. Myös turistina rakastan kaupunkeja, joissa voi kulkea ratikalla.


Koronasta huolimatta kaupungistuminen jatkuu. Pääkaupunkiseutu houkuttelee ihmisiä jatkossakin ja koska Helsinki alkaa olla liian täynnä ja liian kallis, niin Vantaa tulee olemaan voimakkaasti kasvava kaupunki. Täällä siis rakentaminen jatkuu, kaupunki tiivistyy ja asukasmäärä kasvaa. Se edellyttää toimivaa joukkoliikennettä (yksityisautoilua unohtamatta). Kannatan siis ratikan rakentamista. Se tulee tietenkin toteuttaa niin, että se tuo mukanaan, ei ainoastaan investointeja ja työpaikkoja vaan myös viihtyisää kaupunkiympäristöä.


Jos siis voimalla vastustat ratikkaa, älä äänestä minua.


Hävyttömin väite ratikanvastustajilla on, että se raha on pois vanhustenhuollosta tai muista palveluista. Hyviä palveluita ei turvata sillä, että jarrutetaan investointeja ja kaupungin kehittymistä. Päinvastoin. Hyvät palvelut turvataan sillä, että kaupunki on elinvoimainen, houkuttelee alueelleen hyviä yrityksiä ja niiden luomia työpaikkoja.


Kuntataloutta ei pelasteta korottamalla jatkuvasti veroja. Kuntatalous pelastetaan työllä ja yrittämisellä. Kun koronarajoitukset päästään kokonaan purkamaan, niin mahdollisimman moni vantaalainen on saatava töihin. Tulemme maksamaan koronarajoitusten aiheuttamaa pahaa oloa pitkään. Palvelujen tarve tulee olemaan huutava. Tarvitsemme satsauksia nuorten mielenterveyspalveluihin, päihdepalveluihin, lastensuojeluun, terveyskeskuksiin, peruskouluun ja ammatilliseen koulutukseen. Jokainen nuori ansaitsee työ- tai opiskelupaikan. Nyt opintonsa keskeyttäneitä on liikaa.


Elinvoimainen kaupunki on monien asioiden summa. Puistoja, kirjastoja, urheiluhalleja, pyöräteitä, kadunvarsipysäköintiä, kivijalkakauppoja, kulttuuri- ja musiikkitapahtumia. Kuntapolitiikkona en halua olla yhden asian takana. Haluan olla mukana tekemässä viihtyisää ja elinvoimaista kaupunki, jonka talous on tasapainossa. Velkainen kaupunki kuihtuu ja sen asukkaat voivat huonosti. Hyvinvointi rakennetaan siis työllä ja yrittämisellä.


Parempaa Vantaata rakentamassa. Numero on 197 (Kokoomus).
Valtuuston kokouksessa nykyisin sali on tyhjä ja valtuutetut etänä läsnä. Kaupungintalolla on vain puheenjohtajisto, kaupunginjohtaja ja sihteeristö. Toivottavasti pääsemme pian taas kokoustamaan kasvotusten. (Kuvassa puheenvuoroa pitää Vantaan Kokoomusryhmän puheenjohtaja Sakari Rokkanen)142 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki