top of page
  • Writer's pictureCarita Orlando

Nyt veroilmoituksen kimppuun. Muista nämä koronavähennykset.

Viime vuosi oli monelle työmatkojen ja työn tekemisen osalta poikkeuksellinen. Nyt kannattaa heti käydä täyttämässä OmaVeroon kaikki vähennykset, kun asiat on vielä hyvässä muistissa. Jos on ollut etätöissä, niin vähennykset poikkeavat normaalivuosista.


Veroilmoituksen täyttäminen on tehty helpoksi kuin heinänteko. Täyttäminen etenee loogisesti ja vähennykset on erilaisia valintoja. Exceliä tai laskinta pitää jonkin verran käyttää, mutta kannattaa käyttää siihen hetki ja ottaa kaikki hyöty irti vähennyksistä.


Matkakulua syntyy vain, jos matkustaa


Kodin ja työpaikan välisten matkakulujen omavastuu on 750 euroa. Mikäli kuluja syntyy enemmän, kannattaa todelliset matkakulut ilmoittaa. Omavastuu pienenee, jos on ollut osan vuotta työttömänä.


Viime vuodelta matkakuluihin saa laskea myös maskeista aiheutuneet kustannukset 13.8.2020 jälkeiseltä ajalta. Maskien kulu on kaksi euroa per päivä, sellaiselta päivältä, jolloin on matkustanut julkisella töihin.


Matkakulut saa vähentää vain niiltä matkoilta, jotka on tehnyt. Itse ostin kuukausilipun maaliskuussa juuri muutamaa päivää ennen kuin suositus etätöistä annettiin. Sehän harmitti. Matkalippu meni ihan hukkaan ja nyt en kaiken lisäksi saa vähentää tuota verotuksessa. Mutta toisaalta, viime vuoden aikana on tullut säästettyä aika paljon, kun päivittäiset työmatkat on jäänyt tekemättä.


Korona ei ole tuonut muutoksia siihen saako työmatkoilta vähentää oman auton kustannuksia. Matkavähennys tehdään lähes aina halvimman kulkuneuvon mukaan.


Nyt tarvitaan siis laskinta. Laske matkakulut alkuvuodelta ja sitten matkakulut + maskikulu 13.8. jälkeiseltä ajalta.


Tuoli, pöytä ja muita hankintoja kotitoimistoon


Verottaja tekee automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennyksen. Jos etätöistä aiheutuneet kulut ovat isommat, kannattaa ne ilmoittaa OmaVeroon. Työvälineitä voi olla tietokone, näyttö, tulostin tai vaikka web-kamera. Kuitit nippuun ja yhteenlaskua. Jos summa on isompi kuin 750 euroa, niin ne kannattaa ilmoittaa.


Työhuonevähennys


Kun tekee töitä kotona, voi verotuksessa vähentää työtilasta aiheutuneet todelliset kustannukset tai tehdä verottajan ilmoittaman kiinteän työhuonevähennyksen. OmaVerossa tämä kohta on superhelppoa. Pitää valita vain oikea vaihtoehto niin tulee oikean suuruinen vähennys.


Tietoliikenneyhteys


Tietoliikenneyhteyden kustannukset voi vähentää verotuksessa, jos sitä käyttää työhön. Vähennyksen määrä on puolet kustannuksista, jos yhteyttä käyttää osittain työkäytössä ja

100 % kustannuksista, jos yhteyttä käyttää pääasiassa työhön.


Kannattaa siis avata OmaVero ja selata oma veroilmoitus läpi. Veroilmoitusta ei tarvitse täyttää kerralla vaan urakan voi jakaa useampaan hetkeen.


Tämän helpommaksi veroilmoituksen täyttö ei voi mennä.

Verottajan sivuilta löytyy selkeät ohjeet edellä mainittuihin vähennyksiin.138 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page