top of page
  • Writer's pictureCarita Orlando

Kavereiden nurkissa

Vantaalta Nuorgamiin ja takaisin. Lähdimme liikkeelle tiistaina 29.12.2020 ja maanantaina 11.1.2021 saavuimme Suomen pohjoisimpaan kolkkaan eli Nuorgamiin. En ole aiemmin koskaan ollut näin pohjoisessa. Tänään kuulimme, että Norjan raja on auki, joten pääsemme käymään vielä hiukan pohjoisempana Jäämeren rannalla.


Matka on kulkenut siis Vantaalta Kemin kautta Leville, sieltä Ivaloon ja Nellimiin, josta ajettiin sitten Nuorgamiin. Nuorgamista on tarkoitus lähteä takaisin Vantaalle päin. Matkan varrella on tullut testattua neljää hotellia ja kahta ”kotihotellia” eli siis kavereiden nurkkia.


Tähän asti olemme yöpyneet Kemissä Hotelli Toivolassa, Levillä Hotelli Sirkantähdessä, Ivalossa Hotelli Kultahipussa ja Nuorgamissa Nuorgamin lomakeskuksessa. Tämän lisäksi olemme yöpyneet ystävien luona Kemissä ja Nellimissä. Kaikkialla on ollut hyvä olla ja hyvä työskennellä. Mutta täytyy sanoa, että huippumajoitus osui viimeiselle pysäkille eli Nuorgamiin.


Matkan varrella olemme nähneet monta tyhjää hotellia, lomakylää ja vuokrahirsimökkiä tyhjillään. Mellevät, isolla rahalla tehdyt lomakeskukset ja pienten yrittäjien huonemajoitukset ovat kylminä ja pimeinä. Tällaista ei yrittäjät kauaa kestä. Toivottavasti tämä pandemia on pian ohi ja erityisesti toivottavasti valtion kustannustuki pitää nämä yritykset pinnalla, kunnes asiakkaat taas löytävät palvelut.


Kaikki meidän kokeilemat yöpymispaikat ovat olleet hyviä. Parhaimmat yllätykset ovat tietenkin tulleet kotimajoituksessa. Kemissä ihanan rentouttava ulkoporeamme ja Nellimissä taivaallinen poronkäristys.


Mutta jokainen hotellimajoitus on myös tarjonnut omat erilaiset ja omanlaisensa hienot puitteensa. Toivolassa oli tilaa kutsua ystäviä kylään, Sirkantähdessä sijainti oli se merkityksellisin juttu. Kultahipussa oli todella hieno pieni sviitti upealla saunalla ja Nuorgamissa voi sanoa, että majoitus oli luokkaa täydelliset viisi tähteä.

Vasen kuva on Nuorgamin lomakeskuksen mökistä Tenojoen rannalta. Revontulia voi katsella vällyjen välistä. Keskimmäinen kuva on aitoa poronkäristystä, lapin puikulasta tehtyä muussia ja puolukkasurvosta. Oikea kuva on Hotelli Kultahipun sauna ja tietenkin kultainen käsienpesuallas.


131 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page