top of page
  • Writer's pictureCarita Orlando

Joululahjat ja lahjoitukset

Päivitetty: 27. jouluk. 2020

Tästä joulusta tulee melko erilainen. Verkkokauppa on lisääntynyt merkittävästi ja kivijalkakaupat sekä kauppakeskukset kärsineet asiakaskadosta. Kuitenkin monella, jolla on työpaikka säilynyt, on ollut tavallista enemmän rahaa tuhlattavaksi. Koska monella menee myös huonosti, on lahjoittaminen kasvattanut suosiotaan.


Yritys voi antaa arvoltaan pienen lahjoituksen yleishyödylliseen ja samalla paikalliseen tai yrityksen toimialaa lähellä olevaan tarkoitukseen ja vähentää sen verotuksessa. Lahjoitus saa olla enintään 850 euroa lahjoituksensaajaa kohti. Lahjoituksia voi tehdä siis useamman, mutta eri tahoille. Poliittiseen tarkoitukseen annettu lahjoitus ei ole kuitenkaan miltään osin vähennyskelpoinen.


Suurempiakin lahjoituksia voi tietyin edellytyksin antaa tietyille tahoille. Mutta harvemmin pk-yrittäjällä on näihin mahdollisuus. Sen sijaan pienet paikalliset yleishyödylliset yhteisöt kaipaavat usein pientä tukea. Moni yrittäjä on harmillisen tietämätön siitä, että tällainen tuki on vähennyskelpoinen.
44 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page