top of page
  • Writer's pictureCarita Orlando

Etelässä siestaa ja pohjoisessa ulkoilua

Perinteinen kahdeksasta neljään työrytmi on itse asiassa aika raskas talviaikana. Päivät ovat liian lyhyitä. On pimeää, kun menee töihin ja pimeää, kun tulee kotiin.


Pimeänä etätyöaikana kannattaa ottaa uusi rytmi eli iltapäivällä tunnin ulkoilutauko. Päivät tuntuvat näin ehdottomasti pidemmiltä, tulee nautittua päivän D-vitamiiniannos ja tauko tuo lisää energiaa uuteen työrupeamaan. Jos vain mahdollista aion jatkossa (siis korona-ajan jälkeenkin) pyrkiä siesta-aikana nauttimaan ulkoilmasta ja auringonvalosta.


Nuorgamissa ulkoiluaika konkretisoitui, koska kun oli pimeää, niin oli todella pimeää. Pohjois--Suomen etätyöturneen aikana olen kävellyt, hiihtänyt, luistellut, tehnyt retken jäämerelle ja tunturin huipulle. Vielä on tälle talvelle tavoitteena Fatbike-pyöräily lumessa. Mitä muuta voisi tehdä? Ehdota. Vaikeuskerrointa lisää se, että kevään etätyöskentely taitaa tapahtua pääosin Vantaalla.


Verovinkki

Työnantaja voi korvata työntekijän koronatestin verovapaasti. Jos testaaminen on työtehtävien kannalta tarpeellista, työnantaja voi maksaa työntekijän koronatestin suoraan testin tehneelle lääkärikeskukselle tai kuittia vastaan työntekijälle verovapaasti.

Yrittäjä (myös elinkeinonharjoittaja) voi vähentää oman koronatestin kustannukset elinkeinotoiminnan. Vähennyskelpoisuuden kannalta ei ole merkitystä itselleen muutoin järjestetyn työterveyshuollon laajuudella.

Työnantaja ei voi kuitenkaan maksaa työntekijän perheenjäsenten koronatestejä verovapaasti.


ps. Sen verran etäällä on tullut tehtyä töitä, ettei ole ollut tarvetta mennä koronatestiin. Toivottavasti ei tarvitsekaan. Pelkkä ajatus nenään työnnettävästä tikusta tekee pahaa.


44 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page